Logo Pixela

Content aanlevering voor bedrijven

Zorg voor wekelijks nieuw beeldmateriaal dat u in uw elektronische communicatie kan gebruiken

Met onze Content aanlevering voor bedrijven zorgen we ervoor dat u ruim voldoende beeld materiaal hebt om op al uw websites en social media te gebruiken.
Door op regelmatige basis af te spreken maken we telkens een kleine voorraad beelden die u in de volgende weken of maanden kan gebruiken.

Hoe gaat het in zijn werk dat aanleveren van beelden ?

Het voordeel van ons contract is dat we op regelmatige basis een fotoshoot plannen. Afhankelijk van de noden maken we dan beelden die u in de komende drie maanden kan gebruiken.  De beelden kunnen zeer verschillend zijn :

Nieuwe producten, een gerealiseerd project, een nieuwe medewerker, nieuwe materialen of gereedschappen, medewerker van de maand enz. Ook profielfoto’s bvan nieuwe medewerkers, personeelsfoto’s en andere kunnen we tijdens onze afspraak maken.

 1. Seizoensgebonden inhoud: Als uw bedrijf producten of diensten heeft die sterk beïnvloed worden door seizoenen, vakanties of speciale gelegenheden, is het raadzaam om beelden te maken ruim voor de relevante periode. Bijvoorbeeld, voor de kerstperiode kunnen beelden worden gemaakt en voorbereid in de maanden voorafgaand aan december.

 2. Productlanceringen: Als u nieuwe producten of diensten introduceert, moet u beelden maken die deze producten of diensten presenteren. Dit moet idealiter enige tijd voor de lancering gebeuren, zodat u voldoende tijd hebt voor marketing en promotie.

 3. Regelmatige contentplanning: Als u een contentkalender volgt, plant u beeldproductie op basis van de geplande publicatiedata. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat u altijd over beeldmateriaal beschikt wanneer u het nodig hebt.

 4. Evenementen en campagnes: Als uw bedrijf deelneemt aan evenementen, beurzen, of marketingcampagnes, moeten beelden worden voorbereid om te worden gebruikt in promotiemateriaal, presentaties en sociale media.

 5. Actuele gebeurtenissen en trends: Als uw content actueel en relevant moet zijn, kunt u overwegen om beelden op korte termijn te maken om in te spelen op actuele gebeurtenissen, nieuws of trends in uw branche.

 6. Een voorraad aanleggen: Om flexibel te zijn en om te kunnen inspelen op onverwachte kansen of behoeften, is het verstandig om een voorraad beelden te hebben van uw producten, diensten, en andere relevante elementen van uw bedrijf.

 7. Afbeeldingen op sociale media: Als uw bedrijf actief is op sociale media, kunt u regelmatig afbeeldingen maken voor uw posts. Dit kan onderdeel zijn van uw dagelijkse of wekelijkse contentplanning.

 8. Klantbeoordelingen en getuigenissen: Beelden van tevreden klanten kunnen op elk moment worden gemaakt en toegevoegd aan uw website en marketingmateriaal.

Het is belangrijk om een balans te vinden tussen geplande beeldproductie en de mogelijkheid om flexibel in te spelen op kansen en trends. Door een strategische aanpak te volgen en een goed beheer van uw beeldmateriaal te handhaven, kunt u effectief inspelen op de behoeften van uw bedrijf en uw doelgroep.

Content aanlevering voor bedrijven : van wat kunnen we beelden maken ?

Het op regelmatige basis aanleveren van beelden voor content vereist een georganiseerde aanpak en consistente inspanningen. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

 1. Contentkalender opstellen: Begin met het maken van een contentkalender. Dit is een planning waarin u aangeeft welke soorten content u wanneer wilt publiceren. Hier kunt u ook de specifieke data en tijden voor uw beeldcontent opnemen.

 2. Doelstellingen bepalen: Bepaal uw doelstellingen voor de beeldcontent. Wat wilt u bereiken met de beelden? Wilt u bijvoorbeeld de betrokkenheid vergroten, producten promoten of merkbekendheid opbouwen?

 3. Contentstrategie ontwikkelen: Identificeer de soorten beelden die passen bij uw doelen en doelgroep. Moeten het productfoto’s zijn, visuele citaten, infographics of iets anders? Definieer ook de visuele stijl en toon die u wilt uitstralen.

 4. Bronnen identificeren: Bepaal waar u de benodigde beelden vandaan haalt. Dit kan onder andere inhouden dat u intern foto’s maakt, een professionele fotograaf inhuurt, stockfoto’s aanschaft of gebruikmaakt van grafisch ontwerpsoftware.

 5. Productieplanning: Plan wanneer en hoe u de beelden gaat produceren. Als u afhankelijk bent van seizoensgebonden thema’s, zorg dan dat u vooruit plant. Als u zelf foto’s maakt, reserveer dan tijd voor fotografie en bewerking.

 6. Bewerking en optimalisatie: Zorg ervoor dat de beelden van hoge kwaliteit zijn. Dit kan bewerking en optimalisatie omvatten, zoals bijsnijden, retoucheren, en zorgen voor geschikte afmetingen en bestandsformaten.

 7. Contentplanning en publicatie: Voeg de beelden toe aan uw contentkalender en zorg ervoor dat ze op de geplande data en tijden worden gepubliceerd. Gebruik social media planningstools om dit te vereenvoudigen.

 8. Monitoring en analyse: Volg de prestaties van uw beeldcontent. Analyseer betrokkenheidscijfers, klikken en andere relevante statistieken. Pas uw aanpak aan op basis van wat werkt en wat niet.

 9. Iteratie: Leer van uw ervaringen en blijf uw aanpak verbeteren. Pas uw contentstrategie en productieproces aan om betere resultaten te behalen.

 10. Consistentie en kwaliteit handhaven: Blijf consistent in het leveren van beeldcontent en zorg ervoor dat de kwaliteit hoog blijft. Dit helpt bij het opbouwen van een trouw publiek.

Door deze stappen te volgen, kunnen wij u op een georganiseerde manier beeldcontent op regelmatige basis aanleveren. 

De beste tijd om newborn foto’s te nemen is meestal binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby. Tijdens deze periode zijn pasgeboren baby’s over het algemeen nog erg slaperig, flexibel en hebben ze de neiging zich gemakkelijker in schattige poses te laten plaatsen. Dit levert vaak de meest dromerige en natuurlijke foto’s op. Idealiter zou de fotoshoot plaatsvinden tussen de 5e en 10e dag na de geboorte, aangezien de baby dan nog steeds die frisse, pasgeboren uitstraling heeft voordat hij of zij begint te groeien en veranderen. Het is raadzaam om de fotosessie ruim van tevoren te plannen om beschikbaarheid te garanderen tijdens dit korte tijdsbestek. Zie hier enkele voorbeelden.

Welke soorten content zijn mogelijk voor een bedrijf ?

Er zijn verschillende soorten content die een bedrijf kan gebruiken op internet om zijn online aanwezigheid te versterken en klanten te betrekken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 1. Website-inhoud: Dit omvat de belangrijkste informatie over uw bedrijf, producten of diensten. Het moet duidelijk en informatief zijn. Uw website kan onder andere bestaan uit startpagina’s, over ons-pagina’s, productpagina’s en contactpagina’s.

 2. Blogposts: Door regelmatig blogposts te schrijven over onderwerpen die relevant zijn voor uw branche, kunt u uw expertise aantonen en bezoekers aantrekken die op zoek zijn naar informatie. Blogs kunnen ook helpen bij zoekmachineoptimalisatie (SEO).

 3. Videocontent: Video’s zijn populair en kunnen diverse doeleinden dienen, zoals productdemonstraties, tutorials, klantgetuigenissen, bedrijfspresentaties en meer. U kunt video’s plaatsen op platforms zoals YouTube of Vimeo en deze op uw website delen.

 4. Infographics: Infographics zijn visueel aantrekkelijke grafische weergaven van informatie en statistieken. Ze kunnen complexe informatie gemakkelijk te begrijpen maken en worden vaak gedeeld op sociale media.

 5. Sociale media-updates: Maak regelmatig updates op sociale media platforms zoals Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. U kunt afbeeldingen, tekstberichten, video’s en links naar uw website delen.

 6. E-books en whitepapers: Door waardevolle content in de vorm van e-books en whitepapers aan te bieden, kunt u leads genereren en uw autoriteit in uw vakgebied opbouwen.

 7. Podcasts: Als uw bedrijf zich leent voor gesprekken of discussies, overweeg dan het opnemen van podcasts. Dit kan een geweldige manier zijn om uw publiek te betrekken en te informeren.

 8. Klantbeoordelingen en getuigenissen: Toon wat uw klanten van uw producten of diensten vinden. Positieve beoordelingen en getuigenissen kunnen vertrouwen opbouwen en nieuwe klanten aantrekken.

 9. Nieuwsbrieven: Stuur regelmatig nieuwsbrieven naar uw e-maillijst om klanten op de hoogte te houden van nieuwe producten, aanbiedingen en bedrijfsupdates.

 10. Interactieve content: Quizzen, enquêtes, polls, en interactieve tools kunnen de betrokkenheid van bezoekers vergroten en waardevolle gegevens verzamelen.

 11. Webinars en live evenementen: Organiseer webinars of live evenementen om rechtstreeks met uw publiek te communiceren, vragen te beantwoorden en uw expertise te delen.

Het is belangrijk om te overwegen welke soorten content het beste passen bij uw doelgroep en zakelijke doelen. Een combinatie van deze verschillende soorten content kan een effectieve online marketingstrategie vormen. Voor de beelden om uw content en boodschappen te versterken kan u beroep doen op Pixela.

Content_aanlevering_voor_bedrijven_contentaanleveringvoorbedrijven_Pixela_bedrijfsfotografie_productfptografie_Contentcreatie

Wat verstaat men onder Content aanlevering voor bedrijven ?

Contentaanlevering van beelden verwijst naar het proces waarbij afbeeldingen of foto’s worden verstrekt aan een bepaalde entiteit of voor een specifiek doel. Dit kan gebeuren in verschillende contexten:

 1. Fotografie: In de wereld van fotografie kan contentaanlevering van beelden betekenen dat een fotograaf of een fotografiestudio de afgewerkte foto’s overdraagt aan de klant. Dit gebeurt meestal na een fotosessie of fotoshoot, waarbij de geselecteerde foto’s aan de klant worden geleverd in overeenstemming met het contract of de overeenkomst.

 2. Grafisch ontwerp: Bij grafisch ontwerp kan contentaanlevering van beelden verwijzen naar het proces waarbij afbeeldingen, illustraties of andere grafische elementen worden geleverd aan een ontwerper voor gebruik in grafische projecten zoals brochures, flyers, websites, en meer.

 3. Contentcreatie: In het algemeen kan contentaanlevering van beelden worden geassocieerd met de levering van visuele inhoud voor verschillende doeleinden, zoals marketing, reclame, sociale media, en meer. Dit kan ook betrekking hebben op het verstrekken van afbeeldingen aan redacties, bloggers of andere contentmakers.

Contentaanlevering van beelden is een belangrijk aspect van visuele communicatie en marketing, waarbij de juiste afbeeldingen op het juiste moment en in de juiste context worden geleverd om een boodschap over te brengen of een bepaald doel te bereiken. Het proces kan variëren afhankelijk van de branche en het beoogde gebruik van de afbeeldingen.