Logo Pixela

Zwangerschapsfotoshoot in Kontich

Mooie fotos van uw zwangerschap

Een zwangerschapsfotoshoot in Kontich is een prachtige herinnering aan een unieke en tijdelijke fase in het leven van aanstaande ouders. Het vastleggen van de schoonheid, blijdschap en verwachtingen tijdens de zwangerschap is een waardevolle ervaring zijn om later op terug te kijken, zowel voor ouders als voor het nieuwe mensje in aantocht.Het is een prachtige manier om de groeiende buik, de emoties en de verwachtingen van aanstaande ouders te documenteren. Hier zie je alvast enkele voorbeelden.

Wie kan er mee op de foto bij zwangerschapsfoto's?

Welke locaties zijn mogelijk voor een zwangerschapsfotoshoot in Kontich ?

Zwangerschapsfotoshoots in Kontich kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden, afhankelijk van de voorkeuren van de aanstaande ouders.
Populaire locaties zijn parken, stranden, tuinen of zelfs de eigen woning.
Maar even goed de heide, zee of aan een meer leveren prachtige foto’s op van uw zwangerschap,
Binnenlocaties kunnen de slaapkamer, de babykamer of een gezellig ingerichte kamer zijn.
Wil je echt iets anders ? Ik ken enkele veilige urbexlocaties die perfect kunnen voor een zwangerschapsfotoshoot.
Ook onze fotostudio in Lint is natuurlijk een optie. Het voordeel daar is dat het licht volledig onder controle is en we mooie lichteffecten kunnen creeëren.

Je ziet, alles is mogelijk.

Wat is de beste timing voor een zwangerschapsfoto ?

De meeste zwangerschapsfotoshoots vinden plaats tussen de 30e en 32e week van de zwangerschap. Op dit moment is de buik duidelijk zichtbaar, maar is de aanstaande moeder meestal nog comfortabel genoeg om verschillende poses aan te nemen.

Vroeger is de buik soms niet zo duidelijk zichtbaar.
De laatste weken van de zwangerschap kunnen wel eens zwaarder aanvoelen en gevn soms ook kans op ongemakken. We plannen in ieder geval voor de 36e week, stel dat je iets eerder bevalt zou je de fotoshoot mislopen, je weet maar nooit.

ZwangerschapsfotoshootinKontich_Zwangerschapsfotoshoot_in_Kontich_pixela_newBorn_New_Born_Zwangerschapsfotografie_Zwangerschap_in_Studio_Fotografie

Hier zijn enkele kenmerken en tips met betrekking tot een zwangerschapsfotoshoot in Kontich :

Timing: De meeste zwangerschapsfotoshoots vinden plaats tussen de 30e en 36e week van de zwangerschap. Op dit moment is de buik duidelijk zichtbaar, maar is de aanstaande moeder meestal nog comfortabel genoeg om verschillende poses aan te nemen.


Locatie: Zwangerschapsfotoshoots kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden, afhankelijk van de voorkeuren van de aanstaande ouders. Populaire locaties zijn parken, stranden, tuinen of zelfs de eigen woning. Binnenlocaties kunnen de slaapkamer, de babykamer of een gezellig ingerichte kamer zijn.Ook onze fotostudio in Lint is uitermate geschikt voor een zwangerschapsfotoshoot.

Kleding: Aanstaande moeders worden aangemoedigd om kleding te dragen waarin ze zich comfortabel en mooi voelen. Strakke tops, jurken of stijlvolle lingerie kunnen de zwangere buik goed accentueren. Het gebruik van lichte, neutrale kleuren kan de focus leggen op de aanstaande moeder en haar buik.

Poses: We zullen u helpen verschillende poses aan te nemen om de schoonheid van de zwangerschap vast te leggen. Dit kunnen poses zijn waarbij de handen op de buik worden geplaatst, de aanstaande ouders elkaar omhelzen of zelfs creatievere poses die de persoonlijkheid van het stel weerspiegelen.

Accessoires: Sommige aanstaande ouders kiezen ervoor om accessoires toe te voegen, zoals babykleertjes, schoentjes, knuffels of andere persoonlijke items. Dit kan een extra sentimentele waarde aan de foto’s toevoegen.

Professionele fotograaf: Hoewel het mogelijk is om zelf foto’s te maken, kan ik ervoor zorgen dat de beelden van hoge kwaliteit zijn en de sfeer van deze bijzondere tijd vastleggen.

Emotie en connectie: Naast het vastleggen van de buik is het ook belangrijk om de emoties en de band tussen de aanstaande ouders vast te leggen. Dit kan via intieme blikken, glimlachen, omhelzingen en andere interacties.


Voorbereiding: Voorafgaand aan de fotosessie is het handig om met de fotograaf te bespreken wat voor soort foto’s je wilt en welke stijl je aanspreekt. Dit helpt om de fotosessie goed af te stemmen op jullie wensen.

Welke poses zijn er mogelijk voor zwangerschapsfoto’s?

Buikaccentuatie: Plaats de handen van de aanstaande moeder zachtjes op haar buik om de groeiende buik te benadrukken. Dit kan een teder en intiem moment creëren.

Zijprofiel: Vraag de aanstaande moeder om zich op haar zij te draaien en de buik zichtbaar te maken. Dit creëert een elegante en natuurlijke pose die de rondingen van de buik benadrukt.

Handen in hartvorm op buik: Plaats de handen van zowel de aanstaande moeder als de partner in de vorm van een hart op de buik. Dit symboliseert liefde en verbondenheid met de baby.

Omhelsing: Laat de aanstaande ouders elkaar omhelzen terwijl ze de buik vasthouden. Dit symboliseert de samenhorigheid en de verwachting van het ouderschap.

Zittend: Laat de aanstaande moeder comfortabel zitten en leg de focus op de buik. Ze kan bijvoorbeeld met opgetrokken knieën zitten en de buik omarmen.

Liggend: Voor een ontspannen en dromerige sfeer kan de aanstaande moeder op haar rug liggen terwijl ze de buik vasthoudt. Dit creëert een rustig en sereen beeld.

Achter de partner: De aanstaande moeder kan achter de partner staan terwijl ze haar armen om hem heen slaat en haar handen op haar buik plaatst. Dit laat de liefdevolle dynamiek tussen het stel zien.

Met schoentjes: Leg een paar schattige baby­schoentjes op de buik van de aanstaande moeder terwijl ze ontspannen ligt of zit. Dit symboliseert de komst van de baby.

Van bovenaf: De fotograaf kan van bovenaf foto’s maken terwijl de aanstaande moeder ligt of zit. Dit geeft een uniek perspectief en legt de buik centraal.

Spel met schaduwen: Door te spelen met licht en schaduw in de fotostudio kunnen kunstzinnige poses worden gecreëerd die bepaalde details benadrukken terwijl andere subtiel blijven.

Gezinsposes: Als er oudere kinderen zijn of huisdieren die deel zullen uitmaken van het gezin, kunnen ze ook worden betrokken bij de fotoshoot voor een liefdevolle en gezinsgerichte sfeer.

Buiten poses: Als de fotoshoot buiten plaatsvindt, zijn er eindeloze mogelijkheden, zoals wandelen hand in hand, zittend op een deken in het park of onder een schaduwrijke boom.