Logo Pixela

New Born fotoshoot in een studio

Laat een mooie New Born fotoshoot maken in een studio maken bij u thuis

Een New Born fotoshoot in een studio maken heeft verschillende voordelen.  Best worden de foto’s gemaakt in de eerste levensdagen van de baby. Op dat moment is de baby nog zeer rustig, en laat hij zich gewillig in mooie poses leggen.

Dit zijn de voordelen van een New Born fotoshoot in een studio :

 1. Controle over Omgeving: Fotografen hebben volledige controle over de belichting, achtergrond en sfeer, wat resulteert in consistente en professionele beelden.

 2. Professionele Uitrusting: Fotostudio’s zijn uitgerust met hoogwaardige fotografische apparatuur en accessoires die zijn afgestemd op newborn fotografie.

 3. Diverse Rekwisieten: Studio’s bieden een breed scala aan rekwisieten, achtergronden en accessoires om verschillende looks en stijlen te creëren voor de fotosessie.

 4. Comfort en Hygiëne: Studio’s worden meestal grondig schoongemaakt en onderhouden voor een comfortabele en hygiënische omgeving voor de baby.

 5. Geen Afleidingen: In een studio zijn er minder afleidingen, waardoor de baby zich gemakkelijker kan concentreren en ontspannen tijdens de fotoshoot.

 6. Klimaatbeheersing: Fotostudio’s kunnen het klimaat regelen om een comfortabele temperatuur en luchtvochtigheid te handhaven, wat belangrijk is voor het welzijn van de pasgeborene tijdens de sessie.

Wat is de beste timing om New Born fotos in een fotostudio te maken ?

De beste timing voor een newborn fotoshoot in een studio :

 1. Binnen de eerste twee weken: Plan de fotoshoot bij voorkeur binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby, bij voorkeur tussen de 5e en 10e dag. Tijdens deze periode zijn pasgeborenen meestal slaperig en flexibel, wat het gemakkelijker maakt om schattige poses vast te leggen.

 2. Behoud van de “newborn” uitstraling: Pasgeboren baby’s behouden tijdens de eerste weken na de geboorte hun frisse en ongerepte “newborn” uitstraling, voordat ze snel groeien en veranderen.

 3. Rust en kalmte: Baby’s zijn over het algemeen rustiger en minder prikkelbaar in de eerste twee weken, waardoor de fotosessie soepeler verloopt.

 4. Huidskleur en textuur: De huid van pasgeboren baby’s behoudt nog steeds dat zachte, gladde en donzige uiterlijk, wat prachtig wordt vastgelegd op foto’s.

 5. Comfort van de baby: Pasgeborenen zijn meestal comfortabeler tijdens de fotoshoot wanneer ze jonger zijn, waardoor ze zich beter kunnen aanpassen aan de verschillende poses en rekwisieten.

 6. Mogelijkheid voor creativiteit: Fotografen hebben meer ruimte voor creativiteit en kunnen experimenteren met verschillende poses, achtergronden en accessoires wanneer de baby nog erg jong is.

De beste tijd om newborn foto’s te nemen is meestal binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby. Tijdens deze periode zijn pasgeboren baby’s over het algemeen nog erg slaperig, flexibel en hebben ze de neiging zich gemakkelijker in schattige poses te laten plaatsen. Dit levert vaak de meest dromerige en natuurlijke foto’s op. Idealiter zou de fotoshoot plaatsvinden tussen de 5e en 10e dag na de geboorte, aangezien de baby dan nog steeds die frisse, pasgeboren uitstraling heeft voordat hij of zij begint te groeien en veranderen. Het is raadzaam om de fotosessie ruim van tevoren te plannen om beschikbaarheid te garanderen tijdens dit korte tijdsbestek. Zie hier enkele voorbeelden.

NewBornFotoshootineenStudio_Pixela_New_Born_fotoshoot_in_een_Studio_Pixela_Babyfotosessie_Pasgeboren fotografiemoment_Babyportretsessie_Babysessie_Nieuwe babyfotografie_Pasgeborenportretshoot_Babymomentopname_Zuigelingenfotografie_Eerstedagenfotosessie_Babyfoto-opname_Babyfotoshoot

Hoe kan de baby in beeld komen bij een new born fotoshoot in een studio ?

 1. Schattige Poses: De fotograaf kan de baby voorzichtig in schattige en comfortabele poses plaatsen, zoals in foetushouding, met opgevouwen handen of met de beentjes omhoog. Deze posities benadrukken de tederheid van de pasgeborene.

 2. Baby in Wraps of Dekens: De baby kan in zachte, mooie stoffen of dekens worden gewikkeld, wat een warme en knusse uitstraling geeft. Dit benadrukt de kwetsbaarheid van de baby.

 3. Handen en Voetjes: Close-upfoto’s van de handjes, voetjes, vingers en teentjes van de baby kunnen schattige details vastleggen. Deze foto’s kunnen de nieuwheid en tederheid van de baby benadrukken.

 4. In de Armen van de Ouders: Het vastleggen van intieme momenten waarbij de baby in de armen van de ouders wordt gehouden, kan emotionele en liefdevolle foto’s opleveren. Dit benadrukt de band tussen de ouders en de pasgeborene.

 5. Met Broers en Zussen: Als er oudere broers of zussen zijn, kunnen foto’s van de baby samen met de broers en zussen heel speciaal zijn en de familieband benadrukken.

 6. Natuurlijk Licht: Het gebruik van natuurlijk licht kan de foto’s een zachte en natuurlijke uitstraling geven, zonder felle flitsen die de baby kunnen verstoren.

 7. Accessoires: Fotografen kunnen zachte accessoires, zoals haarbanden, mutsjes, knuffels of mandjes, gebruiken om de foto’s aan te kleden en de baby nog schattiger te maken.

Wat kan men meebrengen voor een New Born fotoshoot in een studio ?

 

Bij het voorbereiden voor een newborn fotoshoot in een studio zijn er enkele items en benodigdheden die je kunt overwegen om mee te nemen. Hier is een lijst van dingen die handig kunnen zijn:

 1. Babybenodigdheden: Zorg voor alle essentiële items voor de baby, zoals luiers, voeding, fopspenen, en extra kleding voor het geval dat. De baby moet comfortabel en tevreden blijven tijdens de fotosessie.

 2. Kleding voor de baby: Breng schattige outfits of kledingstukken mee die je graag op de baby wilt zien in de foto’s. Zachte en goed passende kleding werkt het beste.

 3. Rekwisieten: Als je specifieke rekwisieten of accessoires wilt gebruiken voor de fotoshoot, zoals dekens, mandjes, haarbanden, mutsjes of knuffels, vergeet ze dan niet mee te nemen.

 4. Persoonlijke voorwerpen: Eventueel kun je persoonlijke voorwerpen meebrengen die een speciale betekenis hebben, zoals een deken of knuffel van de baby.

 5. Toiletartikelen: Breng doekjes en babylotion mee voor het geval dat je de baby wilt opfrissen tijdens de shoot.

 6. Voedingsbenodigdheden: Als je borstvoeding geeft of flesvoeding gebruikt, zorg dan voor de benodigde benodigdheden om de baby te voeden en te troosten.

 7. Comfortitems voor ouders: Het kan handig zijn om wat snacks, drankjes en leesmateriaal mee te nemen om de ouders bezig te houden en comfortabel te laten wachten terwijl de baby wordt gefotografeerd.

 8. Outfit voor ouders: Als je van plan bent om op de foto’s te staan met de baby, zorg dan voor de kleding die je wilt dragen.