Logo Pixela

New Born fotoshoot thuis

Boek een plezante NewBorn fotoshoot thuis

Een newborn fotoshoot thuis biedt een intieme en comfortabele omgeving voor zowel baby als ouders, waardoor de kostbare momenten van de pasgeborene op natuurlijke wijze worden vastgelegd. Het zorgt voor ontspanning, flexibiliteit en gemak, en creëert authentieke en waardevolle herinneringen in het vertrouwde thuisomgeving.

Dit zijn de voordelen om thuis de fotoshoot te doen :

Wanneer doe je best een fotoshoot thuis ?

Het beste moment om een newborn fotoshoot te doen, is binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby. Idealiter wordt de fotoshoot gepland tussen de vijfde en de tiende dag na de geboorte. Er zijn verschillende redenen waarom dit moment ideaal is:
Slapen en buigzaamheid: Pasgeboren baby’s slapen veel en zijn nog erg buigzaam. Dit maakt het gemakkelijker om ze in schattige en comfortabele poses te plaatsen voor de foto’s.
Nieuwheid: Tijdens de eerste weken hebben pasgeboren baby’s nog dat frisse en pure “newborn” uiterlijk, dat al snel verandert naarmate ze groeien.
Rust en kalmte: In de eerste twee weken zijn baby’s over het algemeen rustiger en minder prikkelbaar, waardoor de fotoshoot soepeler verloopt.
Huidskleur en textuur: De huid van pasgeboren baby’s heeft nog dat zachte, gladde en donzige uiterlijk, wat mooi wordt vastgelegd op foto’s.
Intieme momenten: Tijdens de eerste weken zijn er veel intieme momenten tussen de baby en de ouders, en deze kostbare band kan prachtig worden vastgelegd op de foto’s.
Hoewel het aanbevolen wordt om de fotoshoot in de eerste twee weken te doen, kan newborn fotografie nog steeds worden gedaan tot ongeveer de eerste zes weken na de geboorte. Na die periode veranderen de slaappatronen van de baby en kunnen ze minder flexibel zijn voor de poses.


Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gezondheid en het welzijn van de baby. Als de baby vroeg geboren is, gezondheidsproblemen heeft of andere bijzondere zorg nodig heeft, kan het verstandig zijn om de fotoshoot op een later tijdstip te plannen, in overleg met de ouders en de fotograaf.

NewBornFotoshootThuis_NewBorn_Fotoshoot_Thuis_Pixela_Babyfotoshoot_

Wat is er nodig om een newborn fotoshoot thuis te doen ?

Om een newborn fotoshoot thuis te doen, zijn er enkele essentiële benodigdheden en overwegingen:
Geschikte tijd: Plan de fotoshoot binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby, idealiter tussen de vijfde en tiende dag, voor het beste resultaat.
Rustige omgeving: Creëer een rustige en comfortabele omgeving in huis voor de fotoshoot. Pas de temperatuur aan zodat de baby zich comfortabel voelt en rustig kan slapen.
Zachte ondergronden: Gebruik zachte dekens, kussens of speciale newborn achtergronden om de baby comfortabel en veilig te poseren.
Natuurlijk licht: Zoek een plek in huis met voldoende natuurlijk licht voor zachte en flatterende foto’s. Vermijd direct zonlicht, omdat dit harde schaduwen kan veroorzaken.
Props en accessoires: Overweeg om enkele eenvoudige en veilige props en accessoires te gebruiken, zoals zachte dekens, hoeden, haarbanden of knuffels, om de foto’s wat extra charme te geven.
Rustige timing: Zorg ervoor dat de baby goed is gevoed en verschoond voordat de fotoshoot begint, zodat ze zich comfortabel en ontspannen voelt.
Geduld: Een newborn fotoshoot vereist geduld, omdat baby’s onvoorspelbaar kunnen zijn. Geef de baby de tijd om te rusten, te voeden en comfortabel te worden voordat u verder gaat met de fotosessie.
Ouders of verzorgers: Het kan handig zijn om de ouders of verzorgers bij de fotoshoot te betrekken. Hun aanwezigheid kan helpen om de baby gerust te stellen en emotionele banden vast te leggen.
Door deze benodigdheden en overwegingen in acht te nemen, kunt u een veilige, comfortabele en geslaagde newborn fotoshoot thuis creëren, waarbij de kostbare momenten van de pasgeboren baby op een prachtige manier worden vastgelegd.

Welke poses kunnen er bij een New Born fotoshoot bij u thuis ?

Bij een newborn fotoshoot zijn er talloze poses die u kunt uitproberen om de prachtige eigenschappen en schattigheid van de pasgeboren baby vast te leggen. Het is echter van cruciaal belang om de veiligheid en het comfort van de baby voorop te stellen. Hier zijn enkele veilige en populaire poses die vaak worden gebruikt bij newborn fotoshoots:
Liggend op de rug (rugligging): Een klassieke en ontspannen pose waarbij de baby op de rug ligt, vaak met armen en benen licht gebogen. Dit is een geweldige pose om de details van het gezichtje en het hele lichaam te laten zien.
Foetushouding (inbakeren): Deze pose imiteert de foetushouding die de baby in de baarmoeder had. Het kan worden bereikt door de baby voorzichtig in te bakeren in een zachte doek of deken.
Zijligging: De baby ligt op zijn/haar zij, met de armen en benen mooi gepositioneerd. Deze pose laat het profiel van de baby zien en benadrukt de schattige lichaamsvormen.
Ondersteboven (froggy pose): Deze pose vereist ervaring en expertise van de fotograaf. De baby lijkt op zijn buik te liggen, met handen onder de kin en voeten opgevouwen in een ‘kikker’-houding.
In de handen van ouders: Een prachtige en intieme pose waarbij de baby wordt vastgehouden door een van de ouders. Dit benadrukt de kleine grootte van de baby en de liefde van de ouders.
Met prop: Gebruik zachte en veilige props, zoals manden, bedjes of doeken, om de baby in te positioneren. Zorg ervoor dat de baby altijd onder toezicht staat en comfortabel is.
Met knuffels of kleine accessoires: Plaats zachte knuffels of kleine accessoires rond de baby om een schattige en dromerige sfeer te creëren.
Gezinsfoto’s: Betrek ouders, broers en zussen bij de fotoshoot om prachtige gezinsfoto’s te maken en de liefde en verbondenheid binnen het gezin te laten zien.

Onthoud dat de veiligheid en het welzijn van de baby altijd voorrang moeten hebben bij het kiezen van poses voor een newborn fotoshoot. Door mijn ervaring zorg ik er mee voor dat  de poses zorgvuldig worden uitgevoerd en dat de baby zich comfortabel voelt gedurende de hele fotosessie.