Logo Pixela

Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie voor uw marketing

Bedrijfsfotografie is een belangrijk aspect van de marketing en branding van een bedrijf. Pixela kan u helpen bij uw bedrijfsfotografie. Het kan een grote impact hebben op het succes van een bedrijf en kan helpen bij het aantrekken van klanten en het opbouwen van merkbekendheid. Hieronder vind je enkele voordelen van bedrijfsfotografie:

Professionele uitstraling: Door het gebruik van professionele bedrijfs foto’s krijgt men een professionele uitstraling. Het geeft klanten het gevoel dat het bedrijf serieus en betrouwbaar is.Enkele voorbeelden wat er kan :
Voor de Kine Groepspraktijk Flow hebben we de foto’s voor de website gemaakt. U kan ze hier zien : https://flowlint.be/
Voor de website van Paaldansles.be, verzorgen we al geruime tijd de profielfoto’s en voorstelling van de medewerkers op socials en website : https://paaldansles.be/

Onderscheidend vermogen: Bedrijfsfotografie kan ook helpen bij het onderscheiden van een bedrijf van de concurrentie. Unieke en creatieve foto’s kunnen helpen om de aandacht van potentiële klanten te trekken en hen te laten zien wat het bedrijf anders maakt dan anderen.

Consistentie: Bedrijfsfotografie kan ook zorgen voor consistentie in de visuele identiteit van een bedrijf. Door gebruik te maken van dezelfde stijl en sfeer in alle marketing- en communicatiematerialen, ontstaat er een herkenbare en consistente uitstraling.
Emotie: Foto’s hebben de kracht om emoties op te roepen bij mensen. Door het gebruik van foto’s kan een bedrijf een bepaalde emotie overbrengen, zoals vertrouwen, enthousiasme of vrolijkheid.

Emotie en verhaal in uw publiciteit

Emotie: Foto’s hebben de kracht om emoties op te roepen bij mensen. Door het gebruik van foto’s kan een bedrijf een bepaalde emotie overbrengen, zoals vertrouwen, enthousiasme of vrolijkheid.

Verhaal: Bedrijfsfotografie kan ook helpen bij het vertellen van het verhaal van een bedrijf. Door het gebruik van foto’s kan een bedrijf laten zien wie ze zijn, wat ze doen en waar ze voor staan. Dit kan helpen om een connectie te maken met klanten en potentiële klanten.

Bedrijfsfotografie ook voor social media

Sociale media is een belangrijk onderdeel van marketing en bedrijfsfotografie kan hierbij helpen. Het gebruik van aantrekkelijke en visueel interessante foto’s op sociale media kan helpen om de betrokkenheid van volgers te vergroten en meer potentiële klanten aan te trekken.

Waar kunnen we die beelden maken ?

Waar we uw bedrijfsfotografie beelden maken hangt af van de boodschap die u wil brengen, welke producten ,u wil tonen, de werkomgeving of de vestigingsplaats van uw firma.

Kortom, bedrijfsfotografie kan een belangrijk onderdeel zijn van de marketing en branding van een bedrijf. Het kan helpen om een professionele uitstraling te creëren, onderscheid te maken van concurrenten, consistentie in de visuele identiteit te waarborgen, emoties op te roepen, het verhaal te vertellen en de betrokkenheid op sociale media te vergroten.

bedrijfsfotografiePixela

Professionele bedrijfsfotografie biedt talloze voordelen die kunnen bijdragen aan het succes van uw bedrijf. Hier zijn vijf belangrijke voordelen:

 1. Professionele uitstraling: Met professionele bedrijfsfotografie kunt u hoogwaardige en visueel aantrekkelijke afbeeldingen van uw producten, diensten, werknemers en locatie presenteren. Dit draagt bij aan een positieve perceptie van uw bedrijf bij potentiële klanten en partners, en het helpt uw merk een professionele uitstraling te geven.
 2.  Unieke en gepersonaliseerde beelden: Professionele bedrijfsfotografie stelt u in staat om unieke en op maat gemaakte afbeeldingen te creëren die specifiek zijn afgestemd op uw bedrijf en doelgroep. Dit onderscheidt uw bedrijf van concurrenten en zorgt voor een herkenbare identiteit in de markt.
 3. Versterken van merkidentiteit: Goede bedrijfsfotografie kan helpen bij het versterken van uw merkidentiteit en -boodschap. Door het gebruik van consistente visuele elementen in uw marketingmateriaal, website en sociale media, bouwt u merkherkenning op en creëert u een coherente beleving voor uw klanten.
 4. Emotionele betrokkenheid: Professionele bedrijfsfoto’s kunnen emoties oproepen en een verhaal vertellen over uw bedrijf, medewerkers en producten. Emotionele betrokkenheid is een krachtig instrument om klanten aan te trekken en hen aan te moedigen om met uw bedrijf in zee te gaan.
 5. Versterken van online aanwezigheid: In het digitale tijdperk is een sterke online aanwezigheid van cruciaal belang voor bedrijven. Professionele bedrijfsfotografie helpt uw website en sociale media-kanalen aantrekkelijker te maken, wat leidt tot meer bezoekers, een langere verblijfsduur en een hogere betrokkenheid.


Waar kan bedrijfsfotografie plaatsvinden ?

 1. Kantoor of bedrijfslocatie: De meest voor de hand liggende plek voor bedrijfsfotografie is op het kantoor of de bedrijfslocatie zelf. Dit kan variëren van het vastleggen van teamfoto’s, portretten van werknemers, beelden van de werkomgeving en foto’s van producten of diensten die het bedrijf aanbiedt.
 2. Fabriek of productielocatie: Als uw bedrijf producten vervaardigt, kan bedrijfsfotografie plaatsvinden in de fabriek of productielocatie. Dit kan helpen om het productieproces te documenteren, de kwaliteit van het vakmanschap te benadrukken en een kijkje achter de schermen te geven aan klanten en stakeholders.
 3. Buitenshuis: Sommige bedrijven kiezen ervoor om fotoshoots buitenshuis te houden, bijvoorbeeld in de omgeving van hun kantoor of op een locatie die relevant is voor hun branche. Buitenshuis fotograferen biedt vaak meer mogelijkheden voor natuurlijk licht en een unieke achtergrond.
 4. Evenementen en conferenties: Bedrijfsfotografie kan ook plaatsvinden tijdens zakelijke evenementen, conferenties, beurzen en andere bijeenkomsten. Dit omvat het vastleggen van sprekers, workshops, interacties tussen deelnemers en het algemene evenementensfeer.
 5. Klantlocatie: Soms kan het nodig zijn om op de locatie van de klant te fotograferen, vooral als uw bedrijf diensten levert op locatie. Dit kan het geval zijn bij interieurontwerp, bouwprojecten, installaties en meer.
 6. Studio: Hoewel bedrijfsfotografie vaak op locatie plaatsvindt, kunnen sommige bedrijven ervoor kiezen om de fotoshoot in een studio te houden. Een studio biedt volledige controle over de belichting en achtergronden, wat handig kan zijn bij bepaalde soorten productfotografie of portretten.