Logo Pixela

New Born fotoshoot in Antwerpen

Leg de eerste dagen van uw baby vast met onvergetelijke beelden

Bij New Born fotoshoot in Antwerpen is het gebruikelijk om de pasgeboren baby centraal te stellen en de focus op de baby te leggen. De fotoshoot is bedoeld om mooie en intieme foto’s van de pasgeboren baby te maken. Ouders worden vaak uitgenodigd om deel te nemen aan de fotosessie, aangezien zij een speciale band hebben met de baby en het moment willen vastleggen.

Hier zijn enkele suggesties voor wie er mee op de foto kan bij een newborn fotoshoot in Antwerpen:

1.Ouders: Het is gebruikelijk en vaak wenselijk dat beide ouders of één ouder met de baby op de foto gaat. Dit kan individueel of samen gebeuren.

2.Broers en zussen: Als er oudere broers of zussen zijn, kunnen ze ook deelnemen aan de fotoshoot om de band tussen de baby en de broers/zussen vast te leggen.

3.Grootouders: Als grootouders aanwezig zijn en de baby willen ontmoeten, kunnen ze ook deelnemen aan de fotoshoot.

4.Huisdieren: Sommige ouders willen graag huisdieren, zoals honden of katten, opnemen in de newborn fotoshoot, omdat ze een belangrijk deel uitmaken van het gezin.

5.Andere naaste familieleden: Het kan ook inclusief zijn om andere naaste familieleden, zoals ooms, tantes of neven en nichten, bij de fotoshoot te betrekken, als dat gewenst is.

Wanneer maken we best New Born fotot's?

De beste timing voor een newborn fotoshoot in Antwerpen  :

1.Binnen de eerste twee weken: Het is raadzaam om de fotoshoot te plannen in de eerste twee weken na de geboorte van de baby, bij voorkeur tussen de 5e en 10e dag. Gedurende deze periode zijn pasgeborenen doorgaans ontspannen en flexibel, wat het eenvoudiger maakt om schattige houdingen vast te leggen.

2.Vastleggen van de “newborn” uitstraling: Gedurende de eerste weken na de geboorte behouden pasgeboren baby’s hun frisse, onbedorven “newborn” uiterlijk voordat ze snel groeien en veranderen.

3.Tranquilliteit en kalmte: Baby’s zijn over het algemeen kalmer en minder gevoelig voor prikkels in de eerste twee weken, wat resulteert in een vlottere fotosessie.

4.Huidskleur en textuur: De huid van pasgeboren baby’s behoudt nog steeds die zachte, gladde en donzige uitstraling, wat prachtig wordt vastgelegd op foto’s.

5.Baby’s comfort: Over het algemeen voelen pasgeborenen zich comfortabeler tijdens de fotoshoot als ze jonger zijn, waardoor ze zich gemakkelijker kunnen aanpassen aan verschillende posities en rekwisieten.

6.Kansen voor creativiteit: Fotografen hebben meer ruimte voor creativiteit en kunnen experimenteren met diverse houdingen, achtergronden en accessoires wanneer de baby nog erg jong is.

De beste tijd om newborn foto’s te nemen is meestal binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby. Tijdens deze periode zijn pasgeboren baby’s over het algemeen nog erg slaperig, flexibel en hebben ze de neiging zich gemakkelijker in schattige poses te laten plaatsen. Dit levert vaak de meest dromerige en natuurlijke foto’s op. Idealiter zou de fotoshoot plaatsvinden tussen de 5e en 10e dag na de geboorte, aangezien de baby dan nog steeds die frisse, pasgeboren uitstraling heeft voordat hij of zij begint te groeien en veranderen. Het is raadzaam om de fotosessie ruim van tevoren te plannen om beschikbaarheid te garanderen tijdens dit korte tijdsbestek. Zie hier enkele voorbeelden.

NewBornFotoshootinAntwerpen_Pixela_New_Born_Fotoshoot_in_Antwerpen_Babyfotosessie_Pasgeboren fotografiemoment_Babyportretsessie_Babysessie_Nieuwe babyfotografie_Pasgeborenportretshoot_Babymomentopname_Zuigelingenfotografie_Eerstedagenfotosessie_Babyfoto-opname_Babyfotoshoot

Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een newborn fotoshoot in Antwerpen in een studio in plaats van thuis:

 

 1. Professionele belichting: Fotografiestudio’s zijn doorgaans uitgerust met professionele verlichting, wat resulteert in consistente en hoogwaardige belichting voor de foto’s. Dit helpt bij het vastleggen van de baby met heldere, scherpe beelden zonder schaduwen.

 2. Achtergronden en rekwisieten: Fotografiestudio’s bieden vaak een breed scala aan achtergronden, decoraties en rekwisieten die specifiek zijn ontworpen voor newborn fotoshoots. Dit stelt de fotograaf in staat om creatieve en gepersonaliseerde instellingen te creëren.

 3. Ruimte en opstelling: Studio’s zijn ontworpen met de optimale ruimte en opstelling voor newborn fotoshoots. Hierdoor kunnen fotografen de ruimte efficiënt inrichten om de beste composities te bereiken en de baby veilig en comfortabel te positioneren.

 4. Gecontroleerde omgeving: In een studio is de omgeving doorgaans goed gecontroleerd met betrekking tot temperatuur, luchtvochtigheid en geluidsniveaus, wat essentieel is om de baby kalm en comfortabel te houden tijdens de fotoshoot.

 5. Privacy: Een fotografiestudio biedt privacy en een professionele omgeving voor ouders en hun pasgeboren baby. Dit kan helpen om afleidingen tot een minimum te beperken en zich volledig te concentreren op de fotosessie.

 6. Focus op de baby: In een studio ligt de nadruk volledig op de baby, zonder afleidingen van de thuisomgeving. Dit resulteert vaak in foto’s die de baby in het middelpunt van de aandacht plaatsen en de bijzondere momenten van de newborn vastleggen.

 7. Ervaring van de fotograaf: Fotografen in gespecialiseerde studios hebben vaak ruime ervaring in het werken met pasgeboren baby’s en weten hoe ze veiligheid en comfort kunnen waarborgen terwijl ze prachtige foto’s maken.

Hoewel studiofotoshoots voordelen bieden, kan een fotoshoot thuis nog steeds aantrekkelijk zijn voor sommige ouders vanwege de persoonlijke en intieme omgeving. De keuze tussen een studio- en een thuisfotoshoot hangt af van de voorkeur van de ouders en hun specifieke behoeften. Zie hier enkele voorbeelden van Newborn studio foto’s.

Welke poses zijn er mogelijk voor een Newborn fotoshoot in Antwerpen ?

Bij een newborn fotoshoot in Antwerpen, zoals elders, zijn er tal van poses en composities mogelijk om de schattigheid en tederheid van de pasgeboren baby vast te leggen. Hier zijn enkele populaire poses die je kunt overwegen:

 1. Inbakeren: Wikkel de baby voorzichtig in een zachte doek of deken om een knusse en comfortabele pose te creëren.

 2. Op de rug liggen: Leg de baby op zijn rug, met de armpjes en beentjes subtiel gebogen. Dit is een klassieke en tijdloze pose.

 3. Zijligging: Plaats de baby op zijn zij met de handjes onder het hoofdje. Dit kan een ontspannen en dromerige pose zijn.

 4. In de handen van ouders: Leg de baby in de handen van een van de ouders, wat een prachtige manier kan zijn om de band tussen de baby en de ouders vast te leggen.

 5. Hoofd op de handen: Plaats het hoofdje van de baby zachtjes op zijn of haar handjes voor een teder en schattig effect.

 6. Baby in een mandje of schaal: Een populaire optie is om de baby in een mooi versierd mandje of schaal te leggen, vaak omringd door zachte stoffen of bloemen.

 7. Poseren met broers en zussen: Als er oudere broers en zussen zijn, kunnen ze de baby omhelzen of vasthouden voor prachtige familiefoto’s.

 8. Close-up van de handen en voetjes: Leg de nadruk op de kleine details, zoals de handjes en voetjes van de baby, voor tedere close-upfoto’s.

 9. Hoofd ondersteund door ouders: Laat de baby met het hoofdje rusten op de handen van een van de ouders voor een intieme en beschermde uitstraling.

 10. Ontspannen houding: Laat de baby in een natuurlijke en comfortabele houding liggen, zodat zijn of haar eigen bewegingen en uitdrukkingen worden vastgelegd.

Het is belangrijk om te onthouden dat de veiligheid en het comfort van de pasgeborene altijd prioriteit hebben. Een ervaren newborn fotograaf zal weten hoe ze de baby veilig in deze poses kunnen positioneren en zal samenwerken met de ouders om ervoor te zorgen dat de fotoshoot soepel verloopt.