Logo Pixela

EP European Photographer erkenning

European Photographer titel behaalt op 31/03/2023

Bij de laatste jurering van FEP = Federation of European Photographers op 31 maart 2023 heb ik het genoegen gehad een EP = European Photographer erkenning te mogen ontvangen. 

Wat is de FEP ?

De FEP, Federation of European Professional Photographers, is een internationaal gerespecteerde, niet op winst gerichte kwalificerende organisatie voor fotografen sinds 1999, die fotografen en overheden over de hele wereld ondersteunt en met hen samenwerkt. Zij vertegenwoordigen meer dan 50 000 professionele beeldmakers in België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Georgië, Ierland, Italië, Noorwegen, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Oekraïne, Zweden en het Verenigd Koninkrijk via hun nationale verenigingen. We hebben ook enkele individuele leden in Estland, Griekenland, Polen, de Republiek Moldavië en Zwitserland, landen die niet door nationale verenigingen worden vertegenwoordigd.

Zwangerschapsfoto’s, boudoirfoto’s … noem maar op, kunnen perfect discreet opgemaakt en bewerkt worden. Gegarandeerd een originele ervaring waar wij jou of jullie met plezier bijstaan met tips en mogelijke poses. Ook hier terug in een ongedwongen sfeer.

Wens je een one-stop ervaring, dan kan je bij ons bij de fotoshoot in studio in Antwerpen een afspraak maken met onze MUA (make-up artiest):

Wat doet de FEP ?

De FEP biedt onderscheidingen, onderwijs en professionele ontwikkeling, samen met een ethische gedragscode en een veeleisende kwalificatiestructuur, samen met een programma van evenementen en een aantal speciale promoties op sommige producten en diensten. Met internationale leden is er een grote gemeenschap van ondersteuning die voor iedereen toegankelijk is. Een geweldige manier om professionele status binnen de fotografische industrie te bevestigen.

De FEP verdedigt de rechten van professionele fotografen rechtstreeks en in samenwerking met nationale en internationale organisaties. Zij vertegenwoordigt de belangen van de aangesloten verenigingen op wereldwijde schaal over onderwerpen als opleiding, training, professionele normen, auteursrechten enz. De FEP werkt mee aan de organisatie van nationale evenementen van aangesloten verenigingen en internationale congressen, en bevordert de uitwisseling van sprekers.

FEP heeft een kwalificatiesysteem op 3 niveaus, zowel voor fotografen als voor videografen.

FEP organiseert ook een populaire jaarlijkse wedstrijd genaamd de European Professional Photographer of the Year Awards om de hoogste standaard van Europese professionele fotografie te promoten. Er is ook een tweejaarlijkse FEP European Photo Book of the Year wedstrijd, een jaarlijkse wedstrijd voor de jonge opkomende talenten van het vak en een maandelijkse Facebook wedstrijd.

Wat is een EP

De kwalificatie European Photographer (EP) is een kwalificatie die tot doel heeft de bekwaamheid en een professionele standaard te erkennen voor degenen die hun leven als beroepsfotograaf verdienen.

Zelfs op EP-niveau zijn technische vaardigheid, compositie en artistieke expressie vereist. De aanvraagprocedure voor EP is eenvoudiger dan de meer geavanceerde kwalificaties, voor EP kun je online een aanvraag indienen met een set van 12 beelden. Het panel moet 12 beelden van één fotografische specialisatie bevatten, of 6 beelden van één fotografische specialisatie en 6 van een andere.

Ook voor EP vindt de jurering online plaats. Met een panel van 3 gekwalificeerde juryleden is een eenvoudige meerderheid nodig om een kandidaat te kwalificeren.