Logo Pixela

New Born fotos bij u thuis

Laat mooie New Born foto's maken bij u thuis

Thuis newborn fotos laten maken creëert een intieme en comfortabele sfeer waar zowel de baby als de ouders zich op hun gemak voelen, waardoor de kostbare momenten van de pasgeborene op een natuurlijke manier worden vastgelegd. Het biedt ontspanning, flexibiliteit en gemak, en resulteert in authentieke en dierbare herinneringen binnen de vertrouwde omgeving van hun huis.

 

Dit zijn de voordelen van een New Born foto sessie bij u thuis : 

Wat is de beste timing om New Born fotos bij u thuis te maken ?

Het meest geschikte moment voor een newborn fotoshoot is binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby, bij voorkeur tussen de vijfde en de tiende dag. Er zijn diverse redenen waarom dit tijdstip bijzonder ideaal is:

1. Slaap en flexibiliteit: Pasgeboren baby’s brengen veel tijd slapend door en zijn nog zeer buigzaam. Dit vergemakkelijkt het creëren van schattige en comfortabele poses voor de foto’s.
2. Nieuwheid: Tijdens de eerste weken behouden pasgeborenen hun frisse en ongerepte “newborn” uitstraling, die snel verandert naarmate ze groeien.
3. Rust en kalmte: Baby’s zijn over het algemeen rustiger en minder prikkelbaar in de eerste twee weken, wat de fotoshoot soepeler laat verlopen.
4. Huidskleur en textuur: De huid van pasgeboren baby’s heeft nog steeds dat zachte, gladde en donzige uiterlijk, dat prachtig wordt vastgelegd op foto’s.
5. Intieme momenten: Tijdens deze periode zijn er talloze intieme momenten tussen de baby en de ouders, die op prachtige wijze kunnen worden vastgelegd.

Hoewel de eerste twee weken de voorkeur hebben, is newborn fotografie nog steeds mogelijk tot ongeveer de eerste zes weken na de geboorte. Na deze periode kunnen de slaapgewoonten van de baby veranderen en kunnen ze minder flexibel zijn voor de gewenste poses.

Het is tevens van cruciaal belang om de gezondheid en het welzijn van de baby in overweging te nemen. Als de baby te vroeg is geboren, gezondheidsproblemen heeft of speciale zorg nodig heeft, is het verstandig om de timing van de fotoshoot in overleg met de ouders en de fotograaf aan te passen.

NewBornFotosBijUthuis_NewBorn_Pixela_Fotografie_Babyfotografie_Baby_pasgeboren

Hoe kan de baby in beeld komen ?

Bij een newborn fotoshoot bestaan er tal van mogelijkheden om de mooie eigenschappen en schattigheid van de pasgeboren baby vast te leggen. Desalniettemin is het van uiterst belang dat de veiligheid en het comfort van de baby te allen tijde vooropstaan. Hier zijn enkele veilige en veelgebruikte poses die vaak worden toegepast bij newborn fotoshoots:

 1. Liggend op de rug (rugligging): In deze klassieke en ontspannen pose ligt de baby op de rug, vaak met de armen en benen licht gebogen. Het is een uitstekende pose om de details van het gezicht en het hele lichaam in beeld te brengen.

 2. Foetushouding (inbakeren): Deze pose bootst de foetushouding na die de baby in de baarmoeder aannam. Dit kan worden bereikt door de baby voorzichtig in een zachte doek of deken in te bakeren.

 3. Zijligging: Hier ligt de baby op zijn of haar zij, met de armen en benen mooi gepositioneerd. Deze pose benadrukt het profiel van de baby en legt de schattige lichaamsvormen vast.

 4. Ondersteboven (froggy pose): Voor deze pose is expertise van de fotograaf vereist. De baby lijkt op zijn buik te liggen, met handen onder de kin en voeten opgevouwen in een ‘kikker’-achtige houding.

 5. In de handen van de ouders: Een prachtige en intieme pose waarbij een van de ouders de baby vasthoudt. Dit benadrukt de kleine omvang van de baby en de liefde van de ouders.

 6. Met props: Zachte en veilige rekwisieten, zoals manden, bedjes of doeken, kunnen worden gebruikt om de baby te positioneren. Hierbij is altijd toezicht vereist en dient ervoor gezorgd te worden dat de baby zich comfortabel voelt.

 7. Met knuffels of kleine accessoires: Het plaatsen van zachte knuffels of kleine accessoires rond de baby kan een schattige en dromerige sfeer creëren.

 8. Gezinsfoto’s: Het betrekken van de ouders, broers en zussen bij de fotoshoot maakt het mogelijk om prachtige gezinsfoto’s te maken en de liefde en verbondenheid binnen het gezin vast te leggen.

Wat hebben we nodig om New Born fotos bij u thuis te maken ?

Voor het organiseren van een newborn fotoshoot thuis zijn bepaalde cruciale elementen en overwegingen van belang:

 1. Geschikt tijdstip: Plan de fotosessie bij voorkeur binnen de eerste twee weken na de geboorte van de baby, met een ideale timing tussen de vijfde en tiende dag voor optimale resultaten.

 2. Stille omgeving: Creëer een rustige en comfortabele sfeer in huis voor de fotoshoot. Pas de kamertemperatuur aan om ervoor te zorgen dat de baby zich op zijn gemak voelt en rustig kan slapen.

 3. Zachte ondergronden: Maak gebruik van zachte dekens, kussens of speciale newborn achtergronden om de baby veilig en comfortabel te positioneren.

 4. Natuurlijk licht: Kies een locatie in huis met voldoende natuurlijk licht voor zachte en flatterende foto’s. Vermijd direct zonlicht om harde schaduwen te voorkomen.

 5. Rekwisieten en accessoires: Overweeg enkele eenvoudige en veilige rekwisieten en accessoires, zoals zachte dekens, mutsjes, haarbanden of knuffels, om de foto’s een extra vleugje charme te geven.

 6. Geplande timing: Zorg ervoor dat de baby goed gevoed en verschoond is voordat de fotoshoot begint, zodat ze zich comfortabel en ontspannen voelt.

 7. Geduld: Een newborn fotoshoot vraagt om geduld, omdat baby’s onvoorspelbaar kunnen zijn. Neem de tijd om de baby te laten rusten, te voeden en comfortabel te laten worden voordat de fotosessie wordt voortgezet.

 8. Ouders of verzorgers: Het kan nuttig zijn om de ouders of verzorgers bij de fotosessie te betrekken. Hun aanwezigheid kan de baby geruststellen en emotionele banden op een prachtige manier vastleggen.

Met deze essentiële elementen en overwegingen in gedachten, kunt u een veilige, comfortabele en succesvolle newborn fotoshoot in huis realiseren, waarbij de kostbare momenten van de pasgeboren baby op een schitterende wijze worden vereeuwigd.